Közelít a tél, a torokfájás, köhögés időszaka, jól jön ilyenkor egy (vagy több) méz nyalóka…
Ez egy nagyon egyszerű recept lesz, nem kell hozzá más, csak 20-40 dkg méz, a kedvenc méz fajtánkból, a kedvenc termelőnktől 😉 . A mennyiség attól függ, hány nyalókát szeretnénk. Egyszerre szerintem elég kisebb mennyiség is, mert 2-3 napig tartható el. A mézet lassú tűzön felforraljuk, karamellizáljuk. kb. 10-15 percen keresztül. Közben egy szilokonos lapot terítsük egy tepsire, és tegyünk rá megfelelő távolságba saslik pálcikákat, vagy műanyag nyalóka pálciákát (cake pop pálca). Ha úgy érezzük megfelelő állagú a mézünk várjunk pár percet, majd öntsük a pálcikák egyik végére.
Várjunk pár órát és ha úgy látjuk kellően megkötött már kóstolhatjuk is… Ne feledkezzünk meg a lábos kinyalogatásáról sem….
Bár a vitamin tartalmát elveszíti, de így is kitűnő torokfájás ellen, bevonatot képez a torok nyálkahártyáján, fertőtlenítő hatású, távol tartja a bacilusokat.
Persze az is megkóstolhatja aki éppen nem beteg, a gyerekeknek biztosan tetszeni fog…
Andi