Húsvéti receptajánló: nyúlpaprikás burgonya golyóval

Lehet, hogy kicsit morbid ötlet húsvétra megenni szegény nyuszit, de a recept bármikor kipróbálható… Pár hete kaptunk ajándékba egy fiatal nyuszit fagyasztva, ezt készítettük el, úgy mint egy paprikás csirkét. Nem eszünk gyakran nyulat, de mivel nagyon finom volt, ezután többször fogunk. Szerintem hasonlít a húsa a csirkéhez, de finomabb annál. A recept most igazából csak a köretről szól, ezek a burgonya golyók nagyon jól sikerültek és bármilyen pörkölthöz nagyon jól illik. Érdemes kipróbálni, akár húsvétra…

_1030922

Hozzávalók:

50 dkg főtt krumpli összetörve
60 dkg liszt
2 tojás
1 dl tej, pici cukor
2 ek só
1 cs. instant v. 3 dkg friss élesztő

A krumplit főzzük meg sós vízben és törjük össze, hagyjuk kicsit hűlni, közben a langyos cukros tejben futtassuk fel az élesztőt. Az összes hozzávalóból dagasszunk egy nagy cipót, amit meleg helyen pihentessünk legalább fél órán keresztül, míg duplájára kel. Nyújtsuk ki kb. 1,5 cm magasra, majd egy pici pogácsa szaggatóval szaggassuk ki az összes tésztát. Takarjuk le a pogácsákat és további 10 percig kelesszük. Közben egy serpenyőben forrósítsunk 2-3 cm olajat, majd adagonként süssük ki a golyókat. Oldalanként 2-3 perc alatt. Papírtörlőn csöpögtessük le a felesleges olajat. Ekkora adagból rengeteg golyónk lesz, nekünk kb. 60-80.

Andi