kakaós hokkaido kalács

Ezzel a recepttel szeretnénk kellemes húsvéti ünnepeket kívánni, minden látogatónknak és vásárlónknak.

_1030651

Hozzávalók:

60 dkg liszt
1 cs. instant élesztő v. 3 dkg normál
4 ek porcukor a liszthez
2 dl víz
2 dl tejszín
pici só
1 tojás
+1 tojás a lekenéshez

töltelék: 10 dkg porcukor 2-3 ek kakaó, 2 ek tej ( ne legyen nagyon folyós)

hokaido_kalacs_1

Élesztőt pici tejjel cukorral felfuttatjuk, majd a többi összetevővel összegyúrjuk. Kb. 1 órát kelesztjük, majd 5 részre osztjuk a tésztát. Ahogy a képeken is látszik téglalapokat nyújtunk belőlük, majd megkenjük a kakaós töltelékkel. Felcsavarjuk, majd a kenyérformába tesszük.

hokaido_kalacs_2

Hagyjunk helyet az egyes db-ok között, mert sokat fog még kelni. kb. 30-40 percig kelesztjük, majd lekenjük a felvert tojással. Előm. sütőben 180 C-on sütjük kb. 35-40 percig.

Andi