Vigyázat nem lehet abbahagyni! Nagyon egyszerű csak sajnos függőséget okoz.
Hozzávalók:
15 dkg dió
2 ek barna cukor
fél tk mézeskalács fűszerkeverék
10 dkg virágméz
0,5 dl víz
A diót pirítsuk meg egy serpenyőben, majd tegyük át egy másik tálba. A serpenyőben maradt vékony héj darabkákat öntsük ki.
Tegyük vissza a diót a serpenyőbe, adjuk hozzá a cukrot és a mézet. Kezdjük melegíteni kis lángon. Amint a cukor elolvadt öntsük hozzá a vizet is. Addig főzzük alacsony lángon, amíg be nem sűrűsödik, kb. 10 perc.
Ekkor öntsük ki egy tálba és próbáljuk megvárni, amíg kihűl, utána ehetjük is. Ezzel a recepttel 20 perc alatt karácsony illatot varázsolhatunk az egész lakásban. Kipróbálhatjuk mogyoróval, mandulával is.
Andi