Ezekkel a szerencse malacokkal kívánunk BOLDOG ÚJ ÉVET minden kedves látogatónknak és vásárolónknak. Reméljük jövőre is találkozzunk.
A malacok egy fincsi sajtos rúd recept alapján készültek.
.
.
Hozzávalók (kb. 30 malachoz):
40 dkg liszt
25 dkg margarin
1 cs. sütőpor
2 tk só
1 kk. őrölt paprika
20 dkg reszelt sajt
4 ek. tejföl
1 db tojás a lekenéshez
egész bors, ill. napraforgómag a díszítéshez
Elkészítés:
A margarint a sütőporos liszttel és a többi hozzávalóval elmorzsoljuk és összegyúrjuk. Hűtőben 1-2 órát pihentetjük. A tésztát lisztezett deszkán 2-3 mm vastagra nyújtjuk és kezdődhet a malac gyártás. Ehhez 3 különböző méretű pogácsa szaggatóra lesz szükségünk. A legnagyobbal megcsináljuk a malacfejeket. Ha kész vagyunk tegyük sütőpapírral borított tepsibe őket. A legkisebbel csináljuk a malacok orrát. A két lyukat szívószállal szúrjuk ki. A középső szaggatóval fele annyi karikát szaggassunk a füleknek, ezeket vágjuk el négyfelé. A malacfejet kenjük le felvert tojással, majd mehetnek rá a fülek és az orr. Végül tegyük fel a szemeket, magyar malacoknak bors, kínaiaknak napraforgó mag a szemük :-). Ha végeztünk mehetnek a 180 C-ra előmelegített sütőbe kb. 15 percre, amíg pirulni nem kezdenek.
Tipp: vicces, ha malac seggeket is készítünk egy kis kunkori farokkal…