karácsonyi süti: patkó

A legkedvencebb családi sütink, hivatalos neve csokis diós patkó. De mi csak patkónak hívjuk. Enélkül nincs karácsony, de húsvét, szülinap, egyéb ünnep sem… Mindig mézi mama készíti, minimum dupla adaggal. Idén is kész van már… eldugva várja a karácsonyt…

patko_1

Hozzávalók egy adaghoz:

7 dkg darált dió

8 dkg porcukor

8 dkg ráma

25 dkg liszt

10-15 dkg étcsoki a bemártáshoz és 1 ek olaj

patko_2

A hozzávalókból omlós tésztát gyúrunk, hideg helyen 1 órát pihentetjük. Utána több részre osztjuk és hosszú ujjnyi vastag kígyóvá sodorjuk. kb. 12 cm-ként elvágjuk, majd sütőpapíros tepsire tesszük, közben patkó alakúra hajtjuk. Előmelegített sütőben 180 C-on sütjük kb. 10 percig. Ne barnuljon. A csokit gőz felett megolvasztjuk 1 ek olajjal, majd a patkók végeit bemártjuk.

Andi