4 kg eperből készült az eperlekvár idén. Egy részébe rebarbara is került (3-4 szál). A receptet 2 kg eperhez írom, mi egyébként egyben főztük az egészet, a végén miután a vaníliásat üvegbe mertük, hozzáfőztük a rebarbarát 5- 10 perc alatt és turmixoltuk.
2kg eper
1 rúd vanília/3-4 szál rebarbara
0,5 kg cukor
1 cs. dr Oetker 3 in 1 zselésítő
pici citromlé
Először az epret főztük 5-10 percig forralva, kevergetve. Beletettük a cukrot majd újabb 10 perc forralás következett. A rózsaszín habot leszedhetjük egy kanállal. Hozzáadtuk a zselésítőt és 10 perc után üvegekbe töltöttük. Aki nem szereti a darabos lekvárt, az turmixolja mielőtt a zselésítőt hozzáadja. Sterilizált üvegekbe öntöttük, 5 percre fejre állítottuk az üvegeket, majd száraz dunsztban hagytuk kihűlni.
Ő lett a rebarbarás, nagyon finom egy kicsit savanykásabb a sima eperlekvárnál.