mézes kökény likőr

Bár a kökény likőrünk még csak készülőben van, az már most látszik, hogy nem lesz rossz… El fog fogyni… Ezért leírom, én hogyan csináltam. Nagyon egyszerű 10 perc az egész. kb. 1 kg megmosott kökényt beletettem egy fazékba és összetörtem krumpli nyomóval. 4 ek barnacukrot és 4 evőkanál mézet adtam hozzá, összekevertem és 1 napot hűtőben tároltam. Így nézett ki:

_1020955

Másnap az egészet felöntöttem 1 liter Kalinka vodkával és tettem még bele egy vanília rudat. Lefedtem hűvös helyre tettem (pl. spájz) és néhány naponta átkevergetem. Nekem a képen látható mennyiség duplája lett ennyiből.

_1020993
4-6 hét múlva sűrű szűrőn át kell szűrni és már fogyasztható is. Persze másfajta vodkával, rummal, v. házi gyümölcspálinkával is működik.

Ha elkészült megmutatom majd…

Andi