Ezek még október eleji képek az idei szüretről. Most nem méz, hanem szőlő(lé) került a hordókba. Ezt is szeretjük…
Nincs nagy szőlő, a szüret is rövid volt ( 4 óra). Így az összefoglaló is rövid lesz. Csak szavakban:
szőlő, kecskesajtos pogácsa, must, bogrács, napsütés, kalács, dió, Lucky, szüretelők, must, pálinka, kecskesajtos pogácsa, bor, gulyásleves, must, szőlő, újabb pogácsa… mmmmm… Szóval legalább annyit ettünk-ittunk, mind amennyit szüreteltünk…
Egy tipp, a mustot több hétig eltarthatjuk lezárt üvegben anélkül, hogy forrni kezdene, ha az üvegbe egy késhegynyi nátrium-benzonátot keverünk. Előtte egy napig hagyjuk hűtőben ülepedni majd öntsük át egy másik üvegbe a letisztult részt. Továbbra is tartsuk hűvös helyen. Ez 100% szőlőlé…
Azért hagyjunk bornak valót is… és még pár kép…
.
.
kilátás a présházból, szemben a Vértes és a Csókakői Vár
a kecskesajtos pogácsa receptjét még hozni fogom ígérem (saját kecskesajtból készült egyébként)
végezetül egy cukiság, a másik családi kutya Lucky
Andi