Az akáccal egyszerre virágzik a bodza is, amiből nagyon finom szörp készülhet. Már másodszor készítettük Hegyi Barbara receptje szerint és ismét nagyon finom lett. Abraka babra című könyvében szerepel, amit nem csak emiatt a recept miatt érdemes átlapozni. Nagyon jó szakácskönyv és olvasnivaló.
Idén a cukor felét mézzel helyettesítettük. Így még finomabb és egészségesebb lett.
Hozzávalók 6 liter vízhez:
10 -15 bodzavirág,
6 citrom jól megmosva és felszeletelve,
3 kg cukor (fele lehet méz),
1 ek szalicil,
150 g borkősav
Az elkészítése nagyon egyszerű, az összes hozzávalót egy nagy edényben összekeverjük és 3-4 napig állni hagyjuk.
Közben naponta párszor megkevergetjük. Végül leszűrjük és üvegekbe töltjük. Hűvös helyen tárolva, akár egy évig is eláll.
Andi