bodzaszörp

IMG_0824Az akáccal egyszerre virágzik a bodza is, amiből nagyon finom szörp készülhet. Már másodszor készítettük Hegyi Barbara receptje szerint és ismét nagyon finom lett. Abraka babra című könyvében szerepel, amit nem csak emiatt a recept miatt érdemes átlapozni. Nagyon jó szakácskönyv és olvasnivaló.

Idén a cukor felét mézzel helyettesítettük. Így még finomabb és egészségesebb lett.

Hozzávalók 6 liter vízhez:

10 -15 bodzavirág,

6 citrom jól megmosva és felszeletelve,

3 kg cukor (fele lehet méz),

1 ek szalicil,

150 g borkősav

IMG_0822

Az elkészítése nagyon egyszerű, az összes hozzávalót egy nagy edényben összekeverjük és 3-4 napig állni hagyjuk.

IMG_0823

Közben naponta párszor megkevergetjük. Végül leszűrjük és üvegekbe töltjük. Hűvös helyen tárolva, akár egy évig is eláll.

Andi