Rebarbarával, mézzel és tejszínnel…
Aki nem ismeri a rebarbarát, annak mindenképpen ajánlom megkóstolni, nagyon jól illik almához, eperhez, pitékbe, gyümölcslevesekbe. Kicsit savanykás, de egy kis mézzel segíthetünk rajta…
Ez egy nagyon egyszerű és gyors recept, amit mindenki az ízlése szerint alakíthat. 2 ek mézzel és 1 ek. barna cukorral elkezdjük főzni a megtisztított felaprított rebarbarát, és egy fél almát. Amikor a rebarbara megpuhult hozzáöntünk 1-2 dl vizet, ill. kb. 30-40 dkg megtisztított epret. Forrás után 1-2 perccel már le is kapcsolhatjuk az edény alatt a gázt. Botmixerrel összemixeljük, pár db epret meghagyhatunk egészben. kb. 1 dl tejszínt összekeverünk 1 merőkanál forró gyümölcslével, majd az egészet visszaöntjük a fazékba. 1-2 percet forraljuk még. Ehetjük melegen v. hűtve is.