Epres gyümölcsleves

Rebarbarával, mézzel és tejszínnel…

IMG_3274

Aki nem ismeri a rebarbarát, annak mindenképpen ajánlom megkóstolni, nagyon jól illik almához, eperhez, pitékbe, gyümölcslevesekbe. Kicsit savanykás, de egy kis mézzel segíthetünk rajta…

IMG_3272

Ez egy nagyon egyszerű és gyors recept, amit mindenki az ízlése szerint alakíthat.  2 ek mézzel és 1 ek. barna cukorral elkezdjük főzni a megtisztított felaprított rebarbarát, és egy fél almát. Amikor a rebarbara megpuhult hozzáöntünk  1-2 dl vizet, ill. kb. 30-40 dkg megtisztított epret. Forrás után 1-2 perccel már le is kapcsolhatjuk az edény alatt a gázt. Botmixerrel összemixeljük, pár db epret meghagyhatunk egészben. kb. 1 dl tejszínt összekeverünk 1 merőkanál forró gyümölcslével, majd az egészet visszaöntjük a fazékba. 1-2 percet forraljuk még. Ehetjük melegen v. hűtve is.