Propoliszos pálinka

pálinkás_uvegEz a házilag elkészíthető pálinka rendelkezik a propolisz minden jó tulajdonságával, sokkal finomabb azonban, mint a tinktúra változat. Ha elkészíti, minden reggel ezzel a “gyógyszerrel” indíthatja a napot. Lássuk a receptet:

Hozzávalók:

1 liter házi törköly pálinka

200 g propolisz (apró darabokra reszelve)

3-4 evőkanál akácméz (elhagyható)

 Elkészítése:

A pálinkát a propolisszal 40-50 C-ra melegítve elkevergetjük, amíg a propolisz feloldódik a pálinkában. Ezután – lehetőleg sötét – üvegbe töljük a keveréket és sötét helyen tároljuk. Minden nap rázogassuk a keveréket, minimum 1 hónapig (inkább 2 hónap javasolt). Ezután sűrű szűrőn, v. gézlapon átszűrjük. Az így kapott propoliszos pálinkánkat higítsuk 2-3 dl törköly pálinkával és izlés szerint pár kanál akác mézzel is ízesíthetjük.

A készítéshez olyan edényt használjunk, amit nem sajnálunk, mert a propolisz erősen színez.